Klik op de foto/fotogalerij en bekijk grotere afbeeldingen

Nefeli/Pien

Status

Geadopteerd.

Geslacht

Teefje gesteriliseerd.

Ras

mix

Schofthoogte/gewicht

40-45 cm,  ca 14 kg

Leeftijd

8-4-2013

Herkomst

Griekenland

Verblijft in:

Roosendaal

Email: Marijke

Telefoon: wisselend bereikbaar van ma. t/m vr. tussen 11.00 en 17.00 uur.


0165-557309

Adoptiebijdrage

€ 260,-

Parasitaire ziektes

menuknop informatie

Nefeli is haar Griekse naam, in haar gastgezin is haar roepnaam Pien.

Pien weegt zo'n 14 kg en is 42 cm hoog.

 

Pien is een lief hondje voor alle mensen, groot en klein. Ze geniet van kroelen en met name aan haar oortjes en haar nek friemelen vindt ze heerlijk.  Ze vindt het zalig om eventjes bij je te liggen.

Ze is een hondje met karakter dat echter ook onzeker kan zijn.

 

Pien is een blij en heel vrolijk hondje. Ze vindt het heerlijk om je 's morgens weer te zien  of wanneer je terug komt van het boodschappen doen. Ze danst dan om je heen of het vier weken geleden was dat ze je zag. Van zo'n begroeting word je zelf ook vrolijk.

 

In huis, tuin, en op het omheinde hondenspeelveld, luistert ze goed en met eten vertoont ze geen baknijd. Pien is geen blaffer in huis en reageert niet snel op rare geluiden of voorbij komende honden. In huis is ze heel rustig.

 

Pien kan niet los in het bos, strand of park omdat ze dan haar neus achterna gaat. Pien vindt het geen enkel probleem om aan de flexriem of gewone riem uitgelaten te worden (ze trekt in het begin, maar is goed te corrigeren). Op een omheind speelveld kan ze wel los en geniet ze ervan om even te kunnen rennen, soms achter een balletje aan,  en haar eigen ding te doen, lees alles afsnuffelen ;-)  Ze kent de basiscommando's, zit en blijf.

 

Pien verblijft in een roedel van vijf honden en gedraagt zich daarin sociaal al was het in het begin wennen voor haar.

Bij de kennismaking met sommige, drukke, onbekende honden kan ze uit onzekerheid blaffen en/of grommen, en wil ze weleens uitvallen. Help je haar over haar onzekerheid heen door  samen kennis te maken met de nieuwe hond ,dan gaat het daarna eigenlijk altijd goed. Zo niet dan blijft ze voor een keer aangelijnd. Gelukkig is dat zelden nodig.

 

Pien is zindelijk, kan goed mee in de auto, kan een paar uurtjes alleen blijven als ze eenmaal gewend is. Voor ieders rust zijn er beter geen vogels, katten of knaagdiertjes in huis.


Pien krijgt dieetbrokjes omdat er blaasgruis is geconstateerd. Dit dieet zorgt ervoor dat de kristallen verdwijnen en wegblijven.

 

Voor Pien zoeken we een fijn thuis bij een baasje die haar op een positieve manier duidelijkheid/zekerheid kan geven en die zelf op zoek is naar een gezellig en blij hondenmaatje om samen mee op pad te gaan.

 

Pien is geënt, gechipt en gezond verklaard.

St. Beter HondenLeven  -  KvK: 20 159 883  -  IBAN: NL97RABO 0 1305 56 041  -  Tel: 0165-557309