Klik op de foto/fotogalerij en bekijk grotere afbeeldingen

Nefeli/Pien

Status

Vrij

Geslacht

Teefje gesteriliseerd.

Ras

mix

Schofthoogte/gewicht

40-45 cm, ca 12 kg

Leeftijd

8-4-2013

Herkomst

Griekenland

Verblijft in:

Roosendaal

Email: Marijke

Info@beterhondenleven.nl

Telefoon: wisselend bereikbaar van ma. t/m vr. tussen 11.00 en 17.00 uur.

 

0165-557309

Adoptiebijdrage

€ 260,-

Parasitaire ziektes

menuknop informatie

Nefeli is een kleine middelmaat van ca. 40 cm en 12 kilo. Haar roepnaam is Pien.

 

Pien is al vanaf september 2014 in opvang. Onbegrijpelijk voor zo'n leuk hondje. Ze kan niet los in het bos of in het park vanwege haar jachtinstinct. Inmiddels kan ze wel los op een omheind hondenspeelveld en daar geniet ze dan ook van met volle teugen.

 

Ze lijkt zo stoer maar het is een ontzettend lief hondje voor alle mensen, groot en klein. Ook in een gezin met kleine kinderen vindt ze het geen enkel probleem als een kindje een keertje wat onvoorzichtig is. Ze is dol op kroelen met name aan haar oortjes en haar nek en ze vindt het heerlijk om eventjes bij je te liggen.

 

Nefeli is altijd blij en vrolijk. Ze vindt het heerlijk om je weer te zien als je uit bed komt of even boodschappen hebt gedaan. Ze danst dan om je heen of het vier weken geleden was. Van zo'n begroeting word je zelf ook vrolijk.

 

In huis, tuin, en hondenspeelveld, luistert ze goed en met eten vertoont ze geen baknijd. Nefeli is geen blaffer in huis en reageert niet snel op rare geluiden of voorbij komende honden. In huis is ze heel rustig en kan ze prima een poosje alleen blijven.

 

Nefeli speelt regelmatig met een knuffeltje wat ze dan in de rondte gooit en weer ophaalt. Achter een balletje aan gaan is niet echt haar ding.

 

Ze is een hondje dat op zijn tijd lekker moet kunnen rennen. Hoewel ze het probleemloos accepteert als dat een dag niet gebeurd. Nefeli heeft in een vorig gastgezin geleerd om naast de fiets mee te lopen en mee te joggen.

 

Een goed afgesloten tuin hebben is nodig, omdat ze anders zichzelf gaat uitlaten.

 

Nefeli is nu in een roedeltje van vijf honden en gedraagt zich heel sociaal. Bij de kennismaking met vreemde honden kan ze uit onzekerheid flink blaffen en wil ze in 1e instantie uitvallen. Haar eerst rustig laten worden en samen met haar kennis maken met de nieuwe hond helpt haar over haar onzekerheid heen.

 

Op het speelveld ontmoet ze nogal eens nieuwe honden waardoor ze ook daarmee leert omgaan en na wat gesnuffel aan elkaar haar eigen gang gaat of mee rent met een andere hond.

 

Nefeli is op zoek naar een gezellig gezin en een baas die duidelijkheid, leiding en veel complimentjes wil geven bij alles wat ze goed doet. Voor ieders rust zijn er beter geen vogels, katten of knaagdiertjes in huis.

 

 

 

Alles bij elkaar genomen een gezellig, vrolijk kameraadje die alleen wel aangelijnd mee uit wandelen moet.

 

Nefeli is geënt, gechipt en gezond verklaard.

 

 

 

 

 

St. Beter HondenLeven - KvK: 20 159 883 - IBAN: NL97RABO 0 1305 56 041 - Tel: 0165-557309