Klik op de foto/fotogalerij en bekijk grotere afbeeldingen

LUNA

Status

Geadopteerd

Geslacht

Teefje, gesteriliseerd

Ras

Kruising

Schofthoogte/gewicht

50cm,15,5 kg,

Leeftijd

3-3- 2014.

Herkomst

Griekenland, Nederland

Verblijft in

Zwolle

Email:

Willie@beterhondenleven.nl

Telefoon: wisselend bereikbaar van ma. t/m vr. tussen 11.00 en 18.00 u.


0599-851136

Adoptiebijdrage

€ 260,-

Parasitaire ziektes

menuknop informatie

Luna is sinds kort in opvang. Door persoonlijke omstandigheden van haar baasje moet ze  op zoek naar een nieuw huis.


Luna is een gesteriliseerd teefje van net vijf jaar oud. Ze is rank gebouwd en heeft een schofthoogte van ca. 50 cm.


Luna kan enorm genieten van rennen of spelen met andere honden. Drie keer blokje om is niet genoeg voor haar, maar met één lekker lange wandeling per dag waarbij ze mee mag naast de fiets of op een speelveld met andere honden kan spelen is ze heerlijk rustig in huis. Spelen met een bal vindt ze ook geweldig.


Luna is kort geleden mee geweest naar vrienden met jonge kinderen en ze mocht daar buiten spelen met vijf andere honden. Heel lief om te zien was, dat zij stopte met rennen en gek doen als ze in de buurt was van de kinderen. Even een neus tegen een wangetje, even rustig er langs en dan weer verder rennen. Echt heel mooi!


Luna is erg slim en pakt nieuwe dingen heel snel op. Maar ze mag ook graag proberen om de grenzen weer wat te verleggen. Het is belangrijk om haar focus op de baas gericht te houden en dan kan ze ook prima loslopen. Hierbij kan een piepballetje wonderen doen.


Los kan ze prima overweg met andere honden. Ze woont nu ook samen met een ander goed gesocialiseerd hondje en daar neemt ze veel van over in positieve zin.  Aan de riem kan ze af en toe nog uitvallen naar een vreemde hond, maar als je dan zorgt dat ze haar aandacht op het baasje richt door haar bijvoorbeeld te laten zitten of pootje te geven, gaat het prima. Natuurlijk wordt hier verder aan gewerkt.


Luna is ook al mee geweest naar paarden en na even wennen kon ze zich daarbij ook helemaal ontspannen.


Luna kon goed alleen blijven gedurende een aantal uren en was gewend mee te gaan met de uitlaatdienst.


Luna heeft altijd samen gewoond met een kat, die haar een tik gaf als ze opdringerig deed en dat ging probleemloos. Met een kat die dit niet doet blijft het nog oppassen, maar daar is al een enorme verbetering in te zien.


Voor Luna zijn we op zoek naar actieve en consequente baasjes, waarbij ze mee kan naast de fiets of met joggen o.i.d. Als baasje haar voldoende beweging en geestelijke activiteiten geeft, dan krijgt hij aan Luna een prachthond.


Het gebitje van Luna is net helemaal schoongemaakt. En ze heeft natuurlijk al haar entingen gehad.
St. Beter HondenLeven  -  KvK: 20 159 883  -  IBAN: NL97RABO 0 1305 56 041  -  Tel: 0165-557309