Klik op de foto/fotogalerij en bekijk grotere afbeeldingen

Zarca werd omstreeks 19 februari 2014 geboren.

Zij is een mix Border Collie/Windhond?


Zarca werd gevonden in een verlaten huis waar ze vastgebonden stond. Ze kon dus geen kant op om water of voedsel te zoeken. Verschrikkelijk dat mensen, wat ooit hun huisdier was, zoiets aan kunnen doen.


De buren hoorden Zarca janken en besloten uiteindelijk om het huis in te gaan en de hond er weg te halen.

Zarca was compleet van de kaart en heel bang.


Eenmaal veilig en verzorgd bleeft Zarca angstig voor mensen. Heel onderdanig, maar nog steeds in paniek bij contact met mensen. Ze is inmiddels een jaar in opvang, maar haar angstig, paniekerig gedrag naar mensen toe is nog niet veranderd. Dat maakt het vinden van een eigen thuis, een eigen baasje, heel moeilijk.


Zarca is een totaal andere hond als ze samen met andere honden rond rent, speelt, en er geen mensen in de buurt zijn. Ze geniet dan volop, is blij, speels en kan heel goed opschieten met de andere honden.


Zolang Zarca zo bang blijft voor mensen en daardoor niet geadopteerd wordt, blijft ze in opvang bij Argos.  Niet gesubsidieerd, en net als bij ons is alles wat voor de honden gedaan wordt vrijwilligers werk.


Om Zarca's dagelijkse verzorging , voedsel, anti-vlo ontworming enz. financieel vol te kunnen houden zoeken we voor haar een Kwispelvriend/in.St. Beter HondenLeven  -  KvK: 20 159 883  -  IBAN: NL97RABO 0 1305 56 041  -  Tel: 0165-557309