Wat er aan vooraf ging:

Beatriz, ja, dezelfde vrouw die ons Berta in 2009 onder de aandacht bracht, had altijd al de wens gehad om in een asiel te kunnen werken.

Gedurende vele jaren was haar werk echter te ver van Sevilla vandaan om haar baan met de hulp aan een asiel te kunnen combineren.

Nadat Beatriz haar baan kwijt raakte besloot ze om, met de tijd die ze nu wel had, wat nuttigs te gaan doen voor honden en katten in een asiel.


Beatriz heeft  als vrijwilligster gewerkt in het asiel in Uprodea.

Later hielp ze een vrouw met een klein asieltje, Bella Vista.


In 2010 wordt Asociacion Protectora Argos (APA) opgericht. De honden die niet naar Bella Vista kunnen gaan in opvang in een doghotel.

Inmiddels heeft APA wat zij het 'puppyhouse' noemen en waar gewonde honden, soms puppy's en katten opgevangen en verzorgd worden.


Het 'puppyhouse' heeft drie grote kamers, een kleintje dat als Intensive Care gebruikt wordt en twee binnenplaatsen.


In het puppyhuis wonen nu, maart 2016, negen honden en zeven katten.

De honden waar geen plaats voor is in het Puppyhouse gaan nog steeds in opvang in een Doghotel en bij pleeggezinnen.

Bij elkaar opgeteld gaat het om een flink aantal honden en katten waar door vrijwiligers met grote liefde voor gezorgd wordt.Asociacion Protectora Argos. Opgericht in februari 2010.

Bella Vista.


In 2007 kreeg Beatriz weer een betaalde baan die maar ternauwernood paste in de weinige tijd die ze door haar vrijwilligerswerk over had.

Ze heeft een poos werk en vrijwilligerswerk in twee asiels weten te combineren, maar moest uiteindelijk accepteren dat het te veel was.

In december 2009 besloot Beatriz om Uprodea op te geven en Carmen met Bellavista te blijven helpen aangezien Carmen er alleen voor stond.

 Elk beetje aandacht is genieten.

St. Beter HondenLeven  -  KvK: 20 159 883  -  IBAN: NL97RABO 0 1305 56 041  -  Tel: 0165-557309